Корнелия Нинова: Внасяме подписи в НС за отстраняване на Пламен Георгиев

Корнелия Нинова обяви тревога и всеобща мобилизация за общ фронт за честни избори

Корнелия Нинова обяви тревога и всеобща мобилизация за общ фронт за честни избори

Корнелия Нинова:
”Премиерът Бойко Борисов спаси от отговорност Пламен Георгиев, като му остави вратичка за измъкване, казвайки му или да си подаде оставката, или да излезе в дълъг отпуск. Разбира се, Пламен Георгиев се възползва и излезе в отпуск до приключва”. Това заяви на пресконференция лидерът на БСП Корнелия Нинова.
По думите ѝ, от опит се знае, че тези проверки продължават месеци, дори години.

„Това е начин да се замете случаят, да се забрави от обществото и той да се върне на бял кон някой ден. Ние категорично не приемаме това решение“, отсече Нинова.

„Преди дни поискахме оставката на председателя на КПКОНПИ Пламен Георгиев. Той не я подава. Затова днес събрахме ръководството на ПГ на „БСП за България“, разговаряхме с нашите депутати и внасяме подписи в парламента с искане за отстраняване на Пламен Георгиев като председател на КПКОНПИ“, каза Корнелия Нинова. Тя поясни, че БСП иска и отстраняване на заместника му, за когото също излязоха данни за имотни неуредици в декларациите.

На КСНС при държавния глава Нинова ще предложи 3 – 4 конкретни и различни мерки за истинска борба с корупцията по високите етажи на властта.

„Там, по реакцията на другите партийни лидери ще разберем- има ли воля наистина да се справим с този проблем или ще продължат да имитират борба с корупцията. Защото е странно, че човекът, който предложи Пламен Георгиев в парламента, днес става министър на правосъдието“, заключи Нинова.
Източник: frognews.bg

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!