Корнелия Нинова в Добрич: Житницата на България има нужда от преработвателна промишленост

Корнелия Нинова в Добрич: Житницата на България има нужда от преработвателна промишленост
Където в възможно обществените дейности да се възлагат на местните фирми

“Добрич има изключителен потенциал, който не се развива. Тук е най-голямото злато на България – зърното, което се изнася директно. По-полезно за района е развитието на преработвателна промишленост с добавена стойност. Където в възможно обществените дейности да се възлагат на местните фирми, а не да се докарват от други краища на България.

Плащате една от най-високите цени за вода в страната. Общинско ВиК дружество би променило това. Общинските предприятия гарантират по-ниски цени на услугите”.

Това заяви на среща с граждани в Добрич председателят на БСП Корнелия Нинова. Тя изрази подкрепата си за кандидатите на левицата в цялата област и се ангажира политиките им на местно ниво да имат подкрепата и на национално ниво от БСП. “Пожелавам на всички здраве, сили и успех”, каза още Нинова.

Кандидатът за кмет на левицата Георги Петков акцентира и върху решенията за демографската криза. “Заслужаваме нашите деца да живеят и да се реализират тук”, каза още той и добави, че една от стъпките е обвързването на образованието с нуждите на местния бизнес.

Петков обърна внимание и на здравеопазването, като подчерта, че част от решението на проблемите е развитието на двете общински ДКЦ-та. Друг основен проблем по думите му е този с водата. Решението Петков вижда чрез това общината да стане съсобственик в иначе държавното ВиК. “От волята на кмета и неговата решителност зависи много. Никой не може да се справи сам, затова благодаря на екипа, с който изготвихме нашата програма”, каза още Петков.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!