Корнелия Нинова: Героите не умират, защото те вдъхновяват и днес

Корнелия Нинова: Героите не умират, защото те вдъхновяват и днес

Лидерът на БСП и десетки социалисти почетоха паметта на Христо Ботев във Враца

Лидерът на БСП Корнелия Нинова и десетки социалисти почетоха паметта на Христо Ботев във Враца. Те присъстваха на честванията, посветени на българския поет и революционер и последвалия тържествен митинг-заря. Социалистите поставиха цветя и венци пред паметника на Ботев в центъра на града и се поклониха пред подвига му.

По повод деня на Ботев председателят на левицата заяви: „Поклон пред великото дело на Христо Ботев! Българинът, който с вярата на поет и със смелостта на революционер превърна свободата на народа си в своя кауза. Краткият му живот е съвършен пример за характер, воля и патриотизъм, за стремеж към просвета и човешки прогрес. За героите няма смърт, защото те вдъхновяват и днес – любов към родината и нетърпимост към потисничество. Вечна да бъде паметта на Ботев, на героите, дали живота си днес да я има България!”.

Корнелия Нинова се срещна и с десетки граждани на Враца, които споделиха с нея своите ежедневни тревоги и проблеми и потърсиха подкрепата на левицата.

Председателят на БСП се срещна и с партийния актив от общината и областта, пред който пое ангажимент да работи за укрепване на партията, за да може левицата да продължи да се бори за интересите на хората.

По време на посещението си във Враца лидерът на БСП Корнелия Нинова бе придружена от депутатите от левицата: Георги Божинов, Иван Ибришимов, Кирчо Карагьзов, Михаил Миков, Радослав Стойчев, областния председател на БСП- Враца Делян Дамяновски и общинския председател на левицата Цветелина Дамяновска, общински съветници от групата на БСП,  младежи от МО в БСП-Враца, десетки членове и симпатизанти на партията.
Източник: bsp.bg/

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!