Корнелия Нинова: Докладите на ДАНС и Прокуратурата или да се разсекретят, или да ги разгледаме на закрито заседание

Корнелия Нинова: Докладите на ДАНС и Прокуратурата или да се разсекретят, или да ги разгледаме на закрито заседание
Искаме да се знае истината – за каква корупция става дума

Днес е 17.1.2018 и както обещахме- в 11:00 часа „БСП за България“ ще внесе мотивите за вот на недоверие към правителството на Бойко Борисов за провал в политиката за борба с корупцията.

Обикновено, когато говорим за корупция, говорим за такава в разходването на парите и то е логично.

Струва ми се, че рядко, не можах да намеря случай, в който да сме говорили за корупция в приходите. Като внесем мотивите, ще видите, че в тях има такава част – корупция в приходите.

На 20 декември, с писмо от „БСП за България“, поискахме от Главна прокуратура да предостави информация за извършената проверка от Държавна агенция „Национална сигурност“ и от прокуратурата в приходните агенции.

На 9 януари в „Секретно деловодство“ на българския парламент постъпиха три документа – доклад на Национална агенция „Национална сигурност“, доклад на прокуратурата и писмо от финансовия министър Горанов.

За съжаление, законът забранява да си служа с имена на хора, фирми и числа за злоупотреби и корупция. Но мога да предоставя информация, че в резултат на тези проверки, на разпити на свидетели и на експертизи, е направен извод за заплаха за финансовата сигурност на страната, а оттам и за националната сигурност. Констатация на правоохранителните органи на България, не от опозицията и не само заради вота на недоверие.

По-лошо – тези констатации, с указания на главния прокурор, стоят на бюрото на българския министър-председател Бойко Борисов от август месец 2016 година. Сега е 17.1.2018 година. Нищо не е направено. Констатациите към 4 януари са, че проблемът е същият.

За съжаление, не мога да го разкажа, защото е секретна информация. Искаме истината да стане достояние- за каква корупция става дума, защо министър-председателят година и седем месеца не е взел мерки, покровителства ли се тя на най-високо равнище в страната.

Настояваме утре сутринта за извънреден председателски съвет с две искания: или документите да се разсекретят, или да направим закрито заседание на парламента и да ги разгледаме. Вярвам, че те ще помогнат на народните представители да си направят верните изводи и да преценят как да гласуват на вота на недоверие за корупция.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!