Корнелия Нинова: По-добре сами срещу корупцията, отколкото част от статуквото, което брани корупцията

„Вотът на недоверие не е саботаж, а отговор на 83% от българските граждани, които считат, че това им е проблем №1.  Борбата с корупция е проевропейска политика, а не антиевропейска“.

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова след като левицата внесе вота на недоверие към правителството на Борисов в деловодството на НС.

Тя уточни, че мотивите са 10 страници –  по сектори, за провала на правителството в политиката за борба с корупцията.

Нинова попита дали някой европейски лидер ще е съгласен за шест месеца да се затвори борбата с корупцията и нищо да не се говори, защото някоя държава е председател.

Председателят на БСП посочи корупция  в следните сектори: здравеопазване, обществени поръчки, строителство и саниране, контрабанда.

„Внесохме 80 гласа – тези на „БСП за България“. От това гласуване ще проличи дали има воля за борбата с корупцията или не.

По-добре сами срещу корупцията, отколкото част от статуквото, което брани корупцията“, категорична е председателят на левицата.

Тя подчерта, че в залата е било отхвърлено предложението за анкетна комисия за санирането. „Защо? Нека да я направим, нека видим истината. Страх ли ги е?“, попита Нинова.

Според нея е изключително грешна позицията, че всички са корумпирани и не трябва да се говори за корупция.

„Всички са имали проблеми по време на управленията. Но въпросът е дали осъзнаваме, че ножът е опрял до кокала и на това трябва да се сложи край.

Това е бич номер едно  и за бедността, и за доходите. Ние го осъзнаваме и искаме всички мерки да се намали корупцията“, каза още Корнелия Нинова.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!