Корнелия Нинова: Искаме Европа на гражданите, а не на политическите елити

Корнелия Нинова: Искаме Европа на гражданите, а не на политическите елити
“Искаме запазване и развитие на обединена Европа, която да съществува заради своите граждани, а не заради политическите си елити

Подкрепяме шестте инициативи в стратегията за Западните Балкани. Регионът има нужда и от транспортни, и енергийни връзки, и от цифрови технологии, и от сигурност. За нас обаче най-важно е социално-икономическото развитие.”

С тези думи председателят на БСП Корнелия Нинова се обърна към представителите на левите партии от Германия, Швеция, Черна гора, Република Македония, Албания и Босна и Херцеговина.

“След три десетилетия дерегулация на пазара, най-силни се оказват финансовите играчи, които присвояват ресурса от реалната икономика за сметка на работни места и перспектива на почтения, работещ човек.

Ето защо, инструментът за предприсъединителната помощ трябва да подпомага стартиращи предприятия, малкия и среден бизнес и да обърне особено внимание на образование и здравеопазване”, каза още Нинова.

Председателят на БСП подчерта, че левицата трябва да защитава тезата, че ЕС може да бъде ефективен само ако има социален дневен ред , основан на солидарност, насочен към преодоляване на неравенствата и гарантиране на равните права на всички европейци и борбата с бедността.

Нинова увери присъстващите, че БСП ги очаква на срещата през май в София, в която участие ще вземат премиери, комисари и лидери на партии от политическото семейство на социалисти и социалдемократи в Европа.

На нея ще се приеме обща декларация за евроинтеграцията на Западните Балкани.

Тази информация достига до ас благодарение на информационна агенция  Bulpress! 

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!