КОРНЕЛИЯ НИНОВА: И ЕВРОПЕЙСКИТЕ ПАРТНЬОРИ НА БОРИСОВ МУ ОБРЪЩАТ ГРЪБ

КОРНЕЛИЯ НИНОВА: И ЕВРОПЕЙСКИТЕ ПАРТНЬОРИ НА БОРИСОВ МУ ОБРЪЩАТ ГРЪБ
Корнелия Нинова: За нас това е поредният провал във външната политика на правителството на Бойко Борисов. Той смени Ирина Бокова с Кристалина Георгиева.

„С това унижи България пред света и ни лиши от възможността да имаме българин на най-високия пост в ООН.

Сега ще бъдем лишени от възможността да имаме зам.-председател на Комисията и ще ни се отнеме ресорът „Бюджет и финанси“, който е най-важният”.

Това заяви пред медиите в Шумен лидерът на БСП Корнелия Нинова.

По думите й вероятно на България ще бъде даден по-маловажен ресор, от което губи държавата. “Това показва едно – дори и европейските партньори на Бойко Борисов му обръщат гръб, след като отнемат на България тези възможности.

Ако задкулисната сделка е този пост да бъде зает от г-н Плевнелиев, това пък показва, че изобщо не ги интересува националният интерес на България, а просто гледат да си уредят лично топли местенца в Европа”, каза още Нинова.

Тя бе категорична, че във всички случаи губещата е България, отговорността е на премиера Борисов. “Затова го призовавам, докато не приключат изборите, да не обсъжда и да не номинира българин за този пост, защото той вече няма моралното право да го прави. Очевидно европейските му партньори му обръщат гръб и наказват България.

Тук, след изборите, вероятно ще има нова политическа конфигурация, така че нека да минат те и тогава да се решава”, заяви председателят на левицата.

Нинова не скри съмненията си, че Ангела Меркел има претенции към освободения от Кристалина Георгиева пост и той ще бъде зает от германец.

“Предстои новият програмен период, бюджетът е най-важното звено, най-важният ресор, така че Германия иска да си го вземе. На нас ще бъде дадено нещо по-маловажно. Отново е пренебрежително отношение към България, показателно лично към премиера, защото това е неговото семейство, на ЕНП и губещи сме ние”, каза още Корнелия Нинова.
Източник: novinata.bg

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!