Проф. Стефан Данаилов: Промяната е нужна, трябва да върнем достойнството на Варна

Проф. Стефан Данаилов: Промяната е нужна, трябва да върнем достойнството на Варна
Стефан Данаилов: Най-голямото ми удовлетворение ще бъде на 26 март БСП да бъде преди ГЕРБ, преди Лили Павлова

„Трябва сериозно да се мисли за връщане на достойнството на Варна и на варненци. Никой не може да ме убеди, че Бургас е по-хубав град“. Това заяви проф. Стефан Данаилов, водач на листата на „БСП за България“ във Варна на пресконференция в града.

„Това, което ми харесва тук е, че хората са открити и споделят“, допълни той. Проф. Данаилов е на мнение, че промяна е нужна и изключително важна. „За 27 години преход, ето каква е картината за България спрямо европейски показатели – 78-мо място в света по качество на управление, 93-то място по качество на правителствени разходи, 115-то място по защита правата на собственост, 118-то място по борба с организираната престъпност, 110-то място по независимост на съдебната система, 113-то място по свобода на медиите, 2 500 000 емигранти, най-бедните в Европа, най-корумпирани и с най-висока смъртност в ЕС“, посочи той.

Проф. Стефан Данаилов е категоричен, че програмата за управление на „БСП за България“ е много добра и изпълнима. Според него трябва да се развива икономиката, за да може да има повишаване на заплати, пенсии и доходи. „БСП за България“ ще реди бюджета на България по нов начин, спрямо приоритетите“, подчерта той.

„Смятам, че ние можем да имаме четирима депутати от Варна“, заяви водачът на листата и беше категоричен, че основният опонент на БСП е ГЕРБ. „Най-голямото ми удовлетворение ще бъде на 26 март БСП да бъде преди ГЕРБ, преди Лили Павлова“, допълни той.

Проф. Стефан Данаилов, заедно с кандидатите за народни представители проф. Анелия Клисарова и Георги Андреев, представиха пред медиите приоритети от управленската платформа на партията.
Източник: bsp.bg

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!