Корнелия Нинова: Корупцията влачи не само ГЕРБ надолу, а и цяла България

Корнелия Нинова: Корупцията влачи не само ГЕРБ надолу, а и цяла България
„Каквито и спорове да водим в НС, за мен ключовата дума е доверие.  Когато един орган и хората, които го представляват нямат доверие, каквото и да направят, то няма да бъде прието от обществото”.

С тези думи лидерът на БСП Корнелия Нинова се обърна към кандидата за председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество, издигнат от ГЕРБ и „Обединени патриоти“ – Пламен Георгиев.

Председателят на БСП изтъкна, че Европа ни няма доверие и затова ни казва, че сме изпълнили всички технически изисквания за влизане в Шенген, но не ни искат, защото има корупция и не се справяме с нея, а ГЕРБ управляват последните 9 години. „Казват ни, че имаме финансова стабилност и можем да говорим за Еврозоната, но няма да ни пуснат в чакалнята заради корупцията”, добави тя.

Корнелия Нинова каза, че българите нямат доверие в институциите и народните представители, че ще решат проблема с корупцията.

„И вие не го решихте добре. Днес не е времето двамата кандидати за поста да сблъскват идеи. Законът е приет. Те няма за какво да обсъждат идеи за борба с корупцията.

Те трябва да излъчват доверие- на човек, който ще прилага закона – професионално, обективно и с морал. За съжаление, съмненията за необективност по дела, които г-н Георгиев вече е гледал, ще тежат.

И аз го съжалявам, защото започва с фалстарт. Без доверие. Това е големият проблем с корупцията. Българите ни нямат доверие, уважаеми управляващи”, каза още тя.

„Какво очаквате да свърши този орган, след като никой не му вярва, човекът който ще изберете е предопределен предварително и има съмнения за неговата обективност.

Няма как по този начин да се справим с корупцията, с един куц закон, който когато го приемахме, казахте да му дадем една година срок, за да видим как работи, а нямаше и месец и внесохте първата поправка, защото не работи. Уверявам ви, че след два месеца ще внесете нова поправка.

Борбата с корупцията се крепи на три неща – добър закон, смели хора без зависимости, които да го прилагат и минимум доверие на старта. Е, нито едно от тези неща ги няма”, категорична бе Нинова.  Тя заключи: „Корупцията влачи не само ГЕРБ надолу, а цяла България.“

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!