Корнелия Нинова: Мога да допринеса за промяна в Пловдив с конкретни политики и проекти

БСП настоява за преотстъпване на част от данъците, за да остават в общината, а не да се раздават еднолично

„Мога да допринеса за промяна в Пловдив, защото е трудна и предизвикателна битка. Както знаете партията в последните избори не стоеше добре в Пловдив. Смятам, че лидерът трябва да е там, където е трудно, за да се даде и кураж и сила на хората, които искат промяната.” Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в интервю за Дарик радио – Пловдив.

Нинова е водач на листата с кандидатите за депутати от левицата за 45-то Народно събрание в Пловдив. Листите за 31-те многомандатни избирателни райони в страната бяха утвърдени от Националния съвет на БСП вчера.

„Ще  разчитам на членовете на партията, които подкрепят нашата политика досега, и на честните и почтени пловдивчани, които искат Пловдив да се промени,  да се намали корупцията, да се подобри инфраструктурата, и да има възможности за развитие на културата и археологията, зелените системи, предприятията.”, посочи лидерът на БСП.

„БСП настоява за преотстъпване на част от събрания данък от доходите на физическите лица да остава в общината, а не да се раздава еднолично от бюджета на държавата от един човек. Като остане в Пловдив ще помогне на общината, например, да направи един проект, за който аз бих работила и вече работя –  сградата на БНБ да се превърне в музей, който да събере в себе си артефактите, историята и археологията  от останалите музеи на Пловдив

„Парите, които останат в общината, ще помогнат да направим Марица едно много по- приятно място за отдих, за спорт, за развлечения, за здраве. Такива средства могат да помогнат по отношение на депата за боклук.”, заяви Корнелия Нинова.

Нинова изтъкна, че с предложението на левицата за семейно подоходно облагане, с което се намаляват данъците на работещите семейства с две деца, ще помогне на онези млади пловдивчани, които работят и имат деца, защото ще плащат по-малък данък. Преизчисляването на всички пенсии ще помогне на пенсионерите, защото ще увеличи пенсиите с между 20 и 30%.”

„Нашите предложения в областта на икономиката са в помощ на малките и средни предприятия ще съдействат за по-добро развитие на икономиката в Пловдив. Това е и национална политика на БСП.

Нашите предложения в областта на земеделието за преразпределяне на субсидията на малки  и средни производители на плодове и зеленчуци ще помогнат на земеделските  производители в района.

Национална местна политика без, разбира се, да се месим в политиката на кмета и  решенията на Общинския съвет могат да се съчетаят, за да допринесат за друг стандарт на живот”, даде реални решения за подобряване на статуса на пловдивчани и всички българи Корнелия Нинова.

„За мен един от най-важните приоритети е развитието на културата и духовността. А Пловдив е  изключителен център на култура и духовност и затова ние предвиждаме един процент от БВП  на България да се отделя за сферата култура и духовност. Ще работя затова с всичките си сили.”, заяви лидерът на българските социалисти Корнелия Нинова.

Корнелия Нинова бе категорична, че силата на партията е в нейните членове и симпатизанти, а това, че част от градското ръководство е на друго мнение, е тяхно право. „Ние сме демократична партия с колективни органи, и  както виждате доста голяма част от местната структура в Пловдив стои зад мен.”, подчерта тя.

„На прекия избор за председател в Пловдив гласувалите социалисти за политиката, която аз представлявам бяха 86%. Този резултат е доста по-висок дори от средното за страната при провеждането на прекия избор, където подкрепата бе между 80 и 81%.  Стъпвам на тези факти и тръгвам да работим с пловдивските социалисти за първа политическа сила в града.”, така Нинова коментира данните за подкрепата на пловдивските социалисти към нея. Тя припомни, че всички, които присъстват в пловдивската листа за народни представители имат номинации от основните партийни организации: „В  листата няма нито един човек, който да не е номиниран от структурите.”

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!