Корнелия Нинова: Ние сме системната партия, която може да даде сигурност в промяната и да се погрижи за всеки

Корнелия Нинова: Ние сме системната партия, която може да даде сигурност в промяната и да се погрижи за всеки
Днес е време за възмездие, но и време за градеж

Скъпи социалисти, симпатизанти, гости и партньори,

Днес поставяме началото на предизборната кампания, но ние сме в средата на една дълга, изстрадана от нас битка за промяна. Днес е началото на кампанията за един парламент. Но не е време за мандатници. Днес е време за държавници. Преди 4 години започнахме тази битка за промяна – тогава, когато беше много трудно, когато мнозина мълчаха – уплашени или купени. Още тогава заявихме: „България е поробена от свои. Има паралелна държава и задкулисие. И те крадат 10 милиарда лева от българския народ. Това беше през 2017 г. И знаете, че през следващите години заради тези смели думи и действия, бяхме подложени на натиск, на охулване, на опити за купуване. Аз искам да ви благодаря, че стоически издържахме и упорито продължавахме тази битка за справедливост. И промяната започна, ГЕРБ, Борисов и техният едноличен, крадлив модел на управление рухна. Време е за възмездие, но е и време за градеж.

Защото днес най-важният въпрос е: какво след модела „Борисов“? Какво да се направи и кой може да го направи. Появиха се нови партии, присвоиха си протестния вот, нарекоха се „протестни партии“, макар и появили се накрая за аплодисментите. Но си позволиха да ни нарекат „статукво“. И трябва да получат нашия отговор. А отговорът е истината – ние не сме статукво. Ние сме последователната, принципната, системната опозиция на този модел. Ние сме системната партия, която може да даде сигурност в промяната и да се погрижи за всеки.

И нещо повече – ние сме наясно какво трябва да се направи сега. Нашата цел е да няма мизерстващи и бедни хора, които не могат да си платят тока. Да има работа и добри доходи, и пенсии. Младите да отглеждат спокойно децата си. Всеки да може да се лекува. Децата да могат да се образоват. Предприемчивите и умни българи да могат да правят икономика. Да има сигурност във всеки български дом и да бъдем независима и суверенна България.

Но такава независима и суверенна, в която никой лидер на политическа партия да не може да си позволи да каже, че друга държава е неговата родина. Нашата родина е България. Такава независима и суверенна, в която не може чужди войници да влизат в българска собственост. Такава независима и суверенна, която може сама да съди и осъди корумпираните, а не да чака някой отвън да го направи.

Искам да се обърна към вас, кандидатите за депутати в нашите листи в цяла България, и към водачите:

Вие сте нашата първа линия в цялата страна. Ние не сме кандидати и водачи просто за един парламент. Ние сме водачи на обществото. Ние сме водачи за промяна. Ние сме водачи за справедливост, за сигурност и за добруването на българския народ.

Идете днес и занесете тази сила, тази воля за промяна до всяко българско кътче. До всеки български гражданин. Нека да дадем сила и увереност на нашия народ, че можем да градим друга България, че можем да работим и да постигнем добруването на българския народ.

И ако досега бяхме сами в тези битки, днес е различно. Във време на разделение и омраза, ние обединяваме, ние съединяваме наши идейни съмишленици. Подадохме ръка.

Благодаря ви, уважаеми партньори, че загърбихме различията си, разделенията си през годините и днес тук сме 16 партии и организации с обща цел. Вървим заедно към общия ни успех и просперитета на България. Благодаря ви за голямото ляво обединение, защото България има нужда от него.

Скъпи български граждани,

Най-лошото остана зад гърба ни. Пред нас има само една възможност – да възстановим държавността, да възстановим справедливостта. Можем да го постигнем. На добър час и успех!

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!