Корнелия Нинова: Разговорът за чиста вода, въздух и земя е разговор за бъдещето

Корнелия Нинова: Разговорът за чиста вода, въздух и земя е разговор за бъдещето
Красимир Янков е достоен за спор

„Радвам се, че на срещите, на които присъствам, провеждаме разговор за политики. Организацията ни в кв. „Надежда“, в София, показа своята експертност с дискусия за екология, икономика, социална политика. Чистият въздух, вода, земя и храна са приоритет на левицата.“ Това каза председателят на БСП Корнелия Нинова на отчетно-изборната конференция на социалистите в „Надежда“.

Там бе зададен въпросът – защо ръководството е променило характера на партията и е превърнало БСП в екологична партия.

„Разговорът за екология е разговор за бъдещето. И аз искам да имаме решения за България – без боклуци, с чиста почва и вода. Не искам България да е сметището на света. За мен това е един от най-важните въпроси. Изненадва ме единствено упрекът, че с настояването си по тази тема съм променила характера на партията в екологична.

Още в далечната 2008 г. умни и прозорливи хора в БСП са записали в нейната програма следното: “Eвропейската и световна левица трябва да се посветят още по-категорично на опазването на околната среда. Днес екологичното равновесие се превръща в ценност с особена значимост за човечеството”, а по-надолу е разработена цяла глава за води, земя, гори“, коментира Нинова.

Тя отбеляза, че същите въпроси задава и кандидатът за председател Красимир Янков. „Краси е достоен за спор. Той събра стратегически център, излезе  с платформа. И вместо да брои номинации, говори за същността на партията и нейните ценности. Такава трябва да е кампанията в БСП“, изрази мнение лидерът на социалистите.

„В следващия месец кандидатите за председател на БСП ще излезем с идеи за нейното бъдеще. Ще има различни и нови. Надявам се, че преди да се впуснем в дискусия, поне ще си прочетем програмата на партията. Не за друго, а защото сме програмна партия и единствената, в която идеологията е основополагаща ценност и там екологията трябва да има своето подобаващо място“, заяви Корнелия Нинова.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!