Корнелия Нинова: Обединяваме се за честни избори. Този път няма да позволим на ГЕРБ да ги фалшифицира

Корнелия Нинова: Обединяваме се за честни избори. Този път няма да позволим на ГЕРБ да ги фалшифицира
Корнелия Нинова: Предложихме на широк кръг от партии и организации споразумение за честни избори

„Започнахме процеса по обединяване на парламентарни партии, извънпарламентарни партии, НПО-та, кандидати за президент за гарантиране на честността  и прозрачността на изборите, за да спрем фалшификациите и подмяната на вота на хората. Категорично сме решени този път да не допуснем  вотът да бъде подменен и изборите да бъдат фалшифицирани. Предложихме на широк кръг от партии и организации споразумение за честни избори. Днес подписахме с част от тях и споразумението остава отворено до денят на изборите.”

Това заяви пред медиите в Народното събрание лидерът на НС на БСП Корнелия Нинова. Тя подчерта че се търси обединяване на усилията базирайки се на практиката ГЕРБ да фалшифицират избори, да притискат хора, да използват администрацията в изборите, да използват плащане на изборите и на последните промени в Изборния кодекс, направени в последния момент, които са абсолютно неприемливи. По думите й има факти, които говорят ясно за намерения за скриване на истината, като решението камерите в училищата да бъдат спрени в изборния ден; да се слеят две комисии за общински и за президентски избори; да се лишат военните, които пазят границата от правото на избор; както и контингенти извън страната.  „Опирайки се на всички тези практики  на управляващата партия ГЕРБ ние се обединяваме срещу тях. Категорично казваме, че нашите представители в секционните комисии, наблюдателите, застъпници, ще правим и паралелно преброяване във всяка област, подготвени сме с юридически екипи, които при всяко закононарушение да алармират и да предоставят сигнали на компетентните органи”, каза още тя.

Нинова обясни, че ще се състои и среща с външните наблюдатели на ПАСЕ, за да се проведат разговори и с тях за запазване на честността и прозрачността на и честността на изборите. „Организацията започна от днес, вече имаме първите подписи по споразумението, от партии, НПО-та и кандидати за президенти. Продължаваме този процес до деня на изборите.  Ще гарантираме честен и прозрачен процес и няма да позволим да подменят вота на хората”, категорична бе Нинова.
Източник: bsp.bg

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!