Корнелия Нинова: Политика с грижа за хората, морал и организация – това е пътят за успеха ни на парламентарните избори

Корнелия Нинова: Наказвате изрядните работници, защото сте безсилни да спрете злоупотребите
Четвърта част на изказването на Корнелия нинова пред 50-ия Конгрес на БСП

Уважаеми другарки и другари, в последните 4 години извървяхме нелек път. Доказахме се като държавнически отговорна, организационно мобилизирана и готова да промени модела на управление партия. По трите най    -важни въпроси за една партия. Първият – на терена на морала. Вторият – на терена на политиката. И третият – на терена на организационното състояние.

На терена на морала – отрекохме задкулисието и олигархично-мафиотския модел на управление. Не само го отрекохме – ние сме единствената партия, която отказа да влезе в сговор с него и всеки ден неотклонно и последователно водехме борба с него.

 На терена на организационното състояние – ние сме единствената партия, която направи най-демократичната, най-модерната и най-европейска реформа – дадохме властта на народа, на членовете на партията. Да решават чрез прекия избор за председател. И с високата мобилизация показахме, че активна, може да провежда честни избори и е консолидиране не зад един човек, а зад политика.

И трето, на терена именно на политиката – ние сме единствената партия, готова с план за управление на България, който гарантира икономически развита, социална, справедлива, демократична и правова държава. Политика с грижа за хората, морал и организация – това е пътят за успеха ни на парламентарните избори.

След 4 години усилия и труд е време да получим този успех, победата на парламентарните избори. Не за постове, а за лостове за промяна на България. Няма да е лесно, но ние доказахме, че трудните неща не ни стряскат.

Ще завърша с една мисъл, която харесвам: „Никога не се предавайте. Никога, никога, никога. Нито за големи, нито за малки неща. Нито за значими, нито за незначителна. Никога не се предавайте, освен на убежденията си за чест и за здрав разум.“

Вярвам, че с вашата чест на почтени хора, с нашата чест на социалисти-родолюбци и със здравия ни разум на държавници, ще управляваме България с грижа за хората. На добър час!

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!