Корнелия Нинова: Получихме мандат да водим преговори с „Продължaваме промяната” за съставяне на правителство в този парламент

Корнелия Нинова: С колеги от Централна и Източна Европа подписах документ за минимална европейска заплата и пенсии
Няма да подкрепим Правителство с мандат или с участието на ГЕРБ и ДПС

„Със 101 гласа „за” и трима „въздържали се” получихме мандат от Националният съвет да водим преговори за съставяне на правителство в този парламент, ако първата политическа сила „Продължаваме промяната” ни поканят. НС даде висока оценка за работата на министрите от БСП в правителството.”

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на брифинг след заседанието на Националния съвет на партията.

Тя подчерта, че решението включва БСП да не участва в правителство, в което участват ГЕРБ и ДПС и да не подкрепя мандат, ако бъде връчен на ГЕРБ или на ДПС.

„По отношение преговорите с „Продължаваме промяната”, Националният съвет ни даде и рамка, в която да водим разговорите с 4 краткосрочни задачи. Първата – подкрепа на актуализацията на бюджета.

Втора – приемане на законите за Плана за възстановяване и устойчивост. Третата са реформите, които са необходими, за да влезе Планът реално в действие. И четвърта – подготовка на бюджета за 2023 г., за да можем да подготвим и страната, и хората за трудните есенни и зимни месеци, които ни очакват”, уточни Нинова.

Левицата ще изисква и дългосрочни политики в областта на социална политика, здравеопазване, образование, култура, наука, спорт, икономика и борба с корупцията.

„Ще продължим битката за съдебна реформа и за промяна на модела на ГЕРБ, която ние като партия и коалиция „БСП за България” водим от много години”, добави Корнелия Нинова.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!