Румен Гечев: Има такъв народ“, “Възраждане”, ГЕРБ и ДПС провалиха пенсиите на над 2 милиона българи от 1 юли

Проф. Гечев: Управляващите не идват на работа. Имат непреодолими жестоки противоречия вътре в коалицията

Тези 4 партии не се вслушаха, не отразиха националния интерес, разиграват политическите си игрички

„Позицията на БСП не е променена. Ние предупредихме многократно, че от 1 юли можеше пенсиите да бъдат повишени с 20% и от 1 октомври да направим цялата пенсионна система справедлива като я преструктурираме.

Това сме го заявили стотици пъти, то беше одобрено от нашите партньори в коалицията, стигнахме до единодушие.“

Това заяви народният представител от парламентарната група на “БСП за България“ проф. Румен Гечев на брифинг в Народното събрание.

По думите му това, че днес изтича срокът и няма да могат да бъдат платени тези 20% от 1 юли, а само 6%, се дължи на следните субекти: “Има такъв народ“, ГЕРБ, Движението за права и свободи и “Възраждане“.

„Днес трябваше да се приемат двата малки бюджета, големият Държавен бюджет, където са включени трансферите към ДОО, за да могат над 2 милиона пенсионери да си получат добавките, които бяха залегнали в нашето споразумение“, обясни социалистът и допълни:

„Тези 4 партии провалиха пенсиите на над 2 милиона българи от 1 юли тази година. Ако се приемат по-късно означава, че няма да могат да бъдат платени на 1 юли, ще може в следващ период“, каза още той. „Тогава ще възникне въпросът дали може със задна дата да се направи“, уточни проф. Гечев.

„Тези 4 партии не се вслушаха, не отразиха националния интерес, не дойдоха да се регистрират, разиграват си политическите игрички.

Пет пари не дават за хората, които отиват до изборните урни да гласуват за тях. А можеха просто да се регистрират, да го въведем в дневния ред и да го гласуваме“, смята депутатът от БСП.

На финала социалистът попита как може да има политици, които разиграват българския народ.

„Защо техните партийни интереси са над интересите на милиони българи. Пенсионерите не са избиратели само на определена партия, това са нашите родители, защо постъпват така с тях?“, попита проф. Гечев.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!