Корнелия Нинова: Правителството да не мълчи за боклука. Изискваме незабавни мерки

Корнелия Нинова: Правителството да не мълчи за боклука. Изискваме незабавни мерки
Искаме чист въздух, вода и храна за българите

Председателят на БСП Корнелия Нинова и народният представител Кристина Сидорова се срещнаха с кмета и с жители на габровското село Яворец, които им предоставиха подписка.

Поводът е недоволството на местните хора от плановете за разширяване на съществуващия цех за преработване на отпадъци.

В заявеното намерение е посочено, че за целта ще се ползва питейна вода, а отпадната ще се излива в реката. Според хората това създава опасност както за качеството, така и за количеството на водата.

Друг проблем за местните е, че самият цех, където и в момента има бали с боклук, се намира само на 340 метра от къщите. От красива държава, с чиста природа, ни превърнаха в бунище на чужди отпадъци. Не само тук, но и на други места в България се складират и преработват отпадъци.

Управляващи, спрете да давате разрешения за това. Искаме чист въздух, вода и храна за българите”, категорична бе Нинова. Тя добави, че от левицата настояват и за пълен преглед на местата за преработване на отпадъци в цялата страна. По думите й сметищата в много общини са цъкащи екологични бомби, тъй като са препълнени, а строителството на нови клетки вече е закъсняло.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!