Корнелия Нинова: Сваляме кабинета „Борисов“ и отиваме на предсрочни избори след президентските

Корнелия Нинова: Сваляме кабинета "Борисов" и отиваме на предсрочни избори след президентските

Няма да се разбираме с Бойко Борисов! Превръщаме БСП в твърда опозиция, ставаме алтернатива, сваляме правителството и отиваме на избори. Това накратко е стратегията на новия лидер на социалистите Корнелия Нинова, която тя представи в „Тази сутрин” по bTV

 

Не съм избрана от олигархията, няма как тя да е 395 души, които гласуваха от цялата страна, заяви Корнелия Нинова, новоизбраният председател на БСП. Хората казаха – не ни харесва сегашното състояние, искаме да промениш нещо. Чухме всичките гадости на света, видяхте каква беше кампанията, добави тя.
Никога не съм била член на СДС, никой не може да извади и един документ за това. Даже се твърдеше, че съм била шеф на младежката организация. Партия се избира веднъж в живота, заяви Нинова. По време на правителството на Костов, бях директор на Техноимпекс, но не съм била никога в СДС, моля да спрем с това, категорична беше тя.
На две части разделих задачите. Следващата събота и неделя свиквам Националния съвет и разпределяме функциите, заяви Нинова. Ще се разделим на екипи и ще тръгнем по страната. Не искам хората да анучават новините от телевизията.Вчера бях на ”Позитано”, говорихме с Миков, с колегите, започваме работа. Говорихме за обединение, да няма противоборство, да не тръгват огорчените срещу БСП. Нямаше персонално обединение срещу Миков, а желание за промяна в БСП, обясни тя.
Оценки няма да давам, каза  тя. Костадин Паскалев ще бъде част от екипа ми, но още не съм решила. Уважавам Румен Очваров, но той няма да бъде член на Изпълнителното бюро. Колективното начало ще се върне в БСП, обеща новият председател на БСП..
Ставаме твърда, ясна категорична опозиция. С Бойко Борисов няма да се разбираме.  Правим алтернатива на това, което прави той, сваляме кабинета и отиваме на предсрочни избори след президентските, изреди Нинова

 

Мъдър човек е Стефан Данаилов, добави тя по повод неговото конгресно слово.
По важни въпроси ще правим вътрешнопартийни референдуми. Колективното начало ще се върне в БСП.Едната част са партийните ни проблеми, друга – държавните дела. Ще предложа да тръгнем из страната, ще се срещна с всяка партийна организация, да решим поне по три проблема. Няма да обявявам публично какъвто и да е състав на бюро, преди колегите да го научат.

Първият сблъсък на БСП с модела #КОЙ беше през 2007 г., той ни размаза. Това беше заради Булгартабак, вторият път беше заради Делян Пеевски, гласувах за него, защото залог беше оставката на правителството, изреди тя. Това беше грешка, призна тя.
БСП тръгва нагоре, имаме ръст от около 1-2% в последния месец.
По важни въпроси ще правим вътрешнопартийни референдуми

 

Предсрочните избори трябва да са след президентските. Няма да участвам като кандидат. Още не сме избрали наш кандидат.

 

Не съм спала вече 72 часа, призна Нинова. Тя обаче увери левите хора в България, че ще имат своя силна партия.
Източник: epicenter.bg/

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!