Корнелия Нинова: Турция рекетира ЕС и нашият министър-председател е говорител на този рекет

Корнелия Нинова: Турция рекетира ЕС и нашият министър-председател е говорител на този рекет

Корнелия Нинова: Искаме изслушване на Борисов в НС и свикване на КСНС за защита на националния ни интерес

„БСП поставя две искания в началото на парламентарния сезон – изслушване на министър-председателя в парламента и свикване на КСНС при президента по темата за споразумението на Турция с ЕС, ролята на България и защита на националния ни интерес“. Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова на пресконференция в централата на партията.

Тя отправи и въпрос към премиера кое е наложило така рязко и еднолично, без мандат, нито от парламента, нито с решение на МС, да смени позицията на България, която през март 2016 по неговите думи в парламента е следната: „По въпроса за отпадането на визите на държавите от ЕС, за турски граждани, желанието е това да се извърши, когато се види, че Турция действително изпълнява решението за реадмисия.

Освен това Турция трябва да изпълни показателите от пътна карта за визова либерализация на ЕС“. Нинова подчерта, че Турция не изпълнява тези условия и въпреки това от името на България министър-председателят еднолично променя позицията и се явя куриер и говорител на Ердоган. „С чий мандат той пое тази роля?

За нас е очевидно, че в момента Турция рекетира ЕС и нашият министър-председател е говорител на този рекет. За това искаме аргументите да се чуят в НС“, каза още председателят на БСП. По нейните думи в КСНС трябва да се изгради отговорна национална позиция и да се защити националният интерес.
Източник: bsp.bg/

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!