Корнелия Нинова: Цветанов плюс един апартамент, Дивотино- минус нивите на хората

Корнелия Нинова: Цветанов плюс един апартамент, Дивотино- минус нивите на хората
В София ГЕРБ и Артекс, в Дивотино ГЕРБ и Ковачки- ето го моделът Борисов

„Още в понеделник Елена Йончева и народните представители от региона – Станислав Владимиров и Любомир Бонев ще изискат цялата документация по случая с въгледобива в Дивотино от Министерство на енергетиката“.

Това обяви председателят на НС на БСП Корнелия Нинова на среща с жителите на село Дивотино. Тя заяви, че ако Христо Ковачки е нарушил договора за концесия, ще се сезира прокуратурата  тя да бъде прекратена. „Трябва да се възстанови всичко, които е унищожено и хората да получат компенсация. Цветанов заяви, че вече ще имаме Цветанов плюс. Може би плюс още един апартамент, а на хората от Дивотино минус нивите, от които се изхранват. Това е паралелната държава на ГЕРБ Няма да оставим институциите, докато няма наказани и това нарушение не се прекрати“, категорична бе Нинова. Тя коментира, че концесията на Ковачки е изтекла и две години той разработва мините, без да има право на това. „По-късно концесията е подновeна със задна дата на името на друга фирма. Очевидно към нея се добавят земи, които не влизат в договора. Ето това е власт и бизнес срещу народ. В София е ГЕРБ и „Артекс“, тук е ГЕРБ и Ковачки. Това е моделът на десет години управление на Борисов“, категорична бе Корнелия  Нинова.

Елена Йончева: Държавата изяжда българското село

„Защо държавата вече трета година позволява да се рушат земеделски земи? Защо институциите не реагират? Чрез своето бездействие държавата позволява да се унищожават земеделски земи и изяжда българското село“, заяви водачът на листата на БСП за изборите за ЕП Елена Йончева. Тя коментира, че случаят в Дивотино не е отделен, а част от процеса. „Не за първи път държавата и отделни политици покровителстват частни фирми в ущърб на интересите на хората и държавата. Такъв е случаят и със „златната поправка“, която позволи на една фирма да изгради 35 етажна сграда“, каза още Елена Йончева.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!