Корнелия Нинова: Когато години наред водиш васална външна политика, резултатът е лош

Корнелия Нинова: Когато години наред водиш васална външна политика, резултатът е лош
„Премиерът Борисов обвинява турската страна в лъжа. Това не звучи добре на фона на добросъседските отношения и личните отношения между Борисов и Ердоган“.

Това каза председателят на НС на БСП Корнелия Нинова пред журналисти в с. Дивотино за изявленията на управляващите по повод намесата на Турция във вътрешните ни работи. „Смятам, че нашите власти прикриват намесата на Турция в решенията по Закона за вероизповеданията“, добави Нинова.

Тя коментира, че когато години наред провеждаш васална външна политика, накрая резултатът е лош. „Нужна ни е политика с характер, възпитано и дипломатично, но и твърдо да отстояваме интересите си. Трябва да се каже и истината- имало ли е такава намеса или не“, категорична бе Нинова.

Лидерът на левицата припомни, че имаме признания от Екатерина Захариева, че разговори са водени, а и първоначалният вариант на закона претърпя изменения. „В окончателния вариант е факт- външното финансиране от Турция и други държави продължава, отсрочват се задълженията на мюфтийството и целите на Турция са изпълнени“, каза още Корнелия Нинова.

Да излезеш през парадния вход и да се мъчиш да влезеш през задния- по-голямо унижение за Първанов едва ли може да има

След срещата с протестиращи жители на с. Дивотино Корнелия Нинова коментира и решението на АБВ да се яви на изборите като „Коалиция за България“. „Когато си бил президент на държавата и си стоял на парадния вход, да се опитваш да се върнеш в политиката през задния, като крадеш името на собствената си партия, за да помогнеш на опонентите й – по-голямо унижение за Георги Първанов едва ли може да има“- каза Нинова.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!