Корнелия Нинова: Честит Ден на победата, честит Ден на Европа

Корнелия Нинова: Честит Ден на победата, честит Ден на Европа

Уважаеми български граждани,

Поздравяваме ви с Деня на победата! Днес се навършват 75 години от безусловната капитулация на нацистка Германия, разпалила най-кръвопролитната война в историята на човечеството.

Победата на съюзниците, с решаващия принос на Съветската армия, слага край на човеконенавистен режим, който пише най-мрачните страници на миналия век с Холокоста и с десетките милиони цивилни жертви на световния конфликт.

Днес е ден, в който трябва да преклоним глава пред всички, които се изправиха и воюваха срещу това зло по фронтовете и в съпротивата. Сред тях са и десетки хиляди български антифашисти и воини, ускорили края на Третия райх с героизма си във финалната фаза на войната. Недостойни са опитите да се омаловажава този подвиг и да се пренаписва и преиначава историята със задна дата заради конюнктурни политически интереси. Историческата истина е една и БСП винаги ще я отстоява.

Поздравяваме Ви и с Деня на Европа! Днес се навършват 70 години от деня, в който за пръв път Шуман обявява идеята за Обединена Европа, с което да се гарантира мир между доскоро непримирими съперници. 70 години след това, 450 милиона европейци споделят общите ценности като мир, равенство, солидарност, върховенство на закона, социален прогрес и икономически просперитет. България е част от европейското семейство и наша обща отговорност е да го съхраним, променяме и развиваме, за да вървим по-уверено напред и да се справяме по-успешно с трудности и кризи. Нека бъдем горди българи в силна и социална Европа!

Днес не е ден за противопоставяне и отрицание. Днес е ден на осъзнаване. Без Деня на победата нямаше да има Ден на Европа!

Честит двоен празник!

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!