Нинова от Гоце Делчев: При спечелване на изборите започваме незабавни преговори за доставка на ваксини от Русия и Китай

Нинова от Гоце Делчев: При спечелване на изборите започваме незабавни преговори за доставка на ваксини от Русия и Китай
„Имаме решение за излизане от ваксинационния капан, в който влезе страната. До днес 46 държави в света, между които редица европейски – Унгария, Чехия, Словакия закупиха ваксина Спутник V или китайската ваксина.

Австрия води преговори не само да закупи, но и да даде възможност да се произвежда руска ваксина на нейна територия.

Отговорните и загрижени за народа си държавници намират решение, нашият премиер – не иска.“, заяви Нинова в болницата в Гоце Делчев.

„От ГЕРБ отхвърлиха предложението ни в НС правителството веднага да започне разговори за внос на Спутник V. Вероятно защото са изхарчили парите и се страхуват, че ще им търсим отговорност.

Нашата цел е да дадем решение. При спечелване на изборите на 4.04, започваме незабавни преговори за внос на ваксината Спутник V и прилагани в други държави ваксини. Ще гарантираме достъп до ваксина и свободен избор от страна на българските граждани, за да има предсказуемост на мерките и сигурност за хората. „, категорична е Нинова.

Нинова очерта тежката картина в Югозападна България като проблем, който трябва да бъде решен незабавно. „Болницата в Гоце Делчев е препълнена. Растат случаите на заразени с Ковид в цялата страна. Ваксини няма.

Правителството тотално се провали в борбата с епидемията. На моменти сме първи по смъртност, а сега сме последни по ваксинация.

Некомпетентност и използване на болестта за политически цели се събраха в едно. Непоследователните и хаотични действия вредят на икономиката, след като безработицата и неравенствата се увеличиха.

Ние не можем да приемем това. Един от начините да се преодолят негативните ефекти от пандемията е доброволното ваксиниране“, заяви лидерът на левицата. По думите й именно тук е най- големият провал на Борисов.

„Затова ще направим всичко възможно да осигурим ваксини за всички желаещи и да приложим нашия план за стабилност и предвидимост при решаване на кризата“, завърши тя.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!