Кюстендил към кандидатите на БСП: В общината ни не остана нито едно селско училище. Как да задържим младите тук?

Кюстендил към кандидатите на БСП: В общината ни не остана нито едно селско училище. Как да задържим младите тук?
„В община Кюстендил не е останало нито едно училище. Това е тъжно, няма как да имаме млади хора, като нямаме училища, денонощна аптека и инфраструктура“.

Тези проблеми споделиха пред кандидата за евродепутат от листата на „БСП за България“ Петър Витанов жителите на Кюстендил.  Той заяви, че за 10 години Бойко Борисов е съсипал държавата ни, за да запази собствения си имидж. „Когато няма поминък и икономическа перспектива, няма кой да остане тук.

Това ни беше отнето и за да го променим, трябва да променим управлението“, заяви той. По думите му Европа изглежда абстрактна и далечна, но всеки ден  в Народното събрание се приемат някакви решения, които буквално са ни спуснати от Брюксел и пряко влияят върху нашия живот.

„С едно щракване се гласува Пакетът за мобилност, който лиши от препитание хиляди български превозвачи и техните семейства, които вероятно също ще напуснат България“, каза той

Витанов посети и с. Шишковци, където беше посрещнат от кмета на селото и жители. Той се срещна с представители на местния бизнес, които споделиха, че има липса на работна ръка, защото младите бягат по големите градове и чужбина. Витанов посети част от местните предприятия и разговаря с работниците.

Иван Кръстев: Централната власт трябва да обърне внимание на малките общини

Кандидатът за евродепутат Иван Кръстев посети Бобошево. Хората там споделиха, че са притеснени от ниските доходи, от липсата на работни места и на достатъчно предпоставки- младите семейства да се задържат там.  “Централната власт трябва да обърне внимание на малките общини, защото няма как да очакваме да се доближим до по-богата Европа, ако не спрем увеличаващата се разликата в стандарта на живот в нашата страна“, заяви Кръстев. По думите му средства се насочват главно към големите градове, а малките са оставени на произвола на съдбата, затова и губят населението си – липсват инвестиции и няма подкрепа от страна на държавата.

„Неадекватната политика на правителството обрече общини като Бобошево на постоянна борба за оцеляване, въпреки усилията на местната власт да инвестира европейски финансов ресурс в ремонти на уличната мрежа и водопровода, в социална и спортна инфраструктура“, коментира той. Според него в Бобошево има потенциал и условия за развитие на туризъм – прекрасна природа, исторически и културни забележителности, добра локация – близо до международен транспортен коридор. По думите му привличането на туристи, което ще доведе и до повишаване стандарта на живота тук, е въпрос на далновидна и насочена към хората политика.

В Сапарева Баня, по време на срещата си с Иван Кръстев, хората посочиха като основни проблеми ниските пенсии, обезлюдяването, безработицата, липсата на предприятия. Те изразиха тревога- дали има злоупотреби с общински бюджетни средства при изграждането на резервора за минерална вода.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!