Лавров: Русия ще се бори с „нарколибералните идеи“

Лавров: Русия ще се бори с „нарколибералните идеи“

Външният министър на Русия Сергей Лавров заяви, че Русия ще се бори в ООН с желаещите да отстояват тезата за полезността на леките наркотици, предаде агенция ТАСС, цитирана от Газета.ru във вторник (30 август).

„Има немалко желаещи (в ООН) да издигат нарколибералните идеи и да размиват съществуващата в момента система, опитвайки се да отстояват тезата за това, че леките наркотици са полезни не само за рекреакцията, но и постепенното извеждане на наркомависимите от опасното състояние, както и за това, пациентите по-леко да се справят с други болести. Борим се за това, нормите, които отразяват безкомпромисния подход в разрешаването на проблема с наркотиците, да не се размиват“, заяви Лавров.

Министърът допълни, че в борбата с наркоманията много повече помагат спортът, общуването в колектив, новите срещи и обмяната на опит.

През юни главният нарколог на Министерството на здравеопазването, директорът на Московския научно-практически център за наркология Евгений Брюн заяви, че в Русия е стартирана програма за предотвратяване на смъртността от предозиране при хероиновите наркомани.
Източник: bg.rbth.com/

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!