Мария Захарова получи цветя за осми Март и икона от България

Мария Захарова получи цветя за осми Март и икона от България


Днес 07.03.18г. Москва Русия. На днешния брифинг в Москва, Русия българският журналист Борис Анзов на „Медиа Мост България“, който преди време бе блокиран във Фейсбук за близо две седмици отново изненада руската говорителка на руското външно министерство Мария Захарова с икона на българският светец и чудотворец св. Йоан Рилски и огромна кошница с цветя оформена в цветовете на Българското и Руско знаме символизиращи неразделна братска народна любов.

Относно предложението на госпожа Захарова към Българския премиер Б. Борисов за покана да получи руско гражданство и да гласува на руските избори, Захарова получи обратна покана за Българско гражданство. Неправителствената организация на „Русофили Несебър“ искат да издигнат и внесат кандидатурата на госпожа Захарова за почетен жител на гр. Несебър, а докато нейната кандидатура се внесе и разглежда от общинския съвет, друга частна българска фирма, която пожелава да остане в неизвестност от гр. Обзор, община Несебър предлага на Захарова адресна регистрация с възможност да избере от 1 до 60 адресни варианта за адресна регистрация.
Борис Анзов по случай 8 март,международният ден на жената, подари огромна кошница с цветя, мартеница и Осветена икона на св.

Иван Рилски чудотворец на Мария Захарова В Русия има град, който носи името на българския светец – град Рильск. Повода за подарената икона е изграждането на първия българо-руски храм в центъра на гр. София, който ще носи името на българския светец и чудотворец св. Йоан Рилски. Иконата е подарък от българската организация „Приятели на Русия и православния свят“.

Местото отредено за този храм е осветено от Варненския митрополит Кирил, а руският патриарх Кирил тези дни в София пред светия синод също богослови и много се зарадва, на подобна инициатива, като обеща да следи за случая. В личен разговор в края на брифинга иконата бе подарена на госпожа Захарова. Борис се обърна към руската говорителка с думите, че българските футболни запалянковци много се вдъхновяват от стъклената стойка на Мария Владимировна.

Борис от „Медиа Мост България“, който чрез своята медия се опитва да гради културни мостове между народите, вмъкна още, че наскоро руският патриарх Кирил се завърнал от България разочарован, че българските дипломати и руски не се справят добре, затова Борис решил да вземе нещата в свой ръце. Захарова го прекъснала и му отговорила, че „Вие сте нещо като министър без портфейл“.
Понеже българската и руската дипломация не се справят в това число и руския патриарх Кирил, за да покажем колко са близки двата народа България и Русия Борис поканил Мария Захарова заедно да изтанцуват Меренге. Захарова отговорила усмихнато, че „това ще го обсъдим“. За Булпресс от Москва предаде Борис Анзов

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!