Нинова в Гоце Делчев: Нека покажем, че сме независим народ, който държи съдбата си в свои ръце

Нинова в Гоце Делчев: Нека покажем, че сме независим народ, който държи съдбата си в свои ръце
Това заяви лидерът на БСП по време на тържествения ритуал за Деня на независимостта

Днес почитаме паметта на героите, дали живота си за свободата и независимостта на Родината ни. Най-истинското признание за тяхното дело ще бъде съвременните българи да докажем, че сме свободен и независим народ, който държи съдбата си в свои ръце.

Решенията за България трябва да се взимат в България от българския народ и в негов интерес. Намираме се в такъв момент – да решим на кого да поверим управлението на страната. Отстраненото от власт 12 годишно корумпирано управление на ГЕРБ търси реванш.

Ние от БСП искаме нов модел на управление – правова, социална и сигурна държава със стабилно правителство и силни институции. Като министри в правителството доказахме тези приоритети с реални резултати, а не с празни обещания. И сега предлагаме разумни и възможни решения още за първите 100 дни, които са най-важните за тежката зима: таван на цени, компенсации за индустрията, увеличение на заплати, преизчисление на пенсии, безплатни лекарства и учебници.

Искаме парите от бюджета да се харчат за тези мерки, а не за нови 8 самолета. Вчерашното решение на служебния кабинет за още 8 нови самолета ще струва на България 1,3 млрд. лева.

Това са средства, които в тази криза са необходими на българските семейства и българската икономика.

А и не е работа на служебното правителство, което не избрано от българския народ и на което му остават още десетина дни, да взема такива стратегически решения, с които да задължава България за години напред.

На тържественият ритуал по повод Деня на независимостта присъстваха още кмета на Гоце Делчев Владимир Москов, проф. Георги Михайлов – втори в листата за народни представители, Богдан Боцев, както и останалите кандидати от листата на „БСП за България“ в Благоевград.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!