Нинова за АЕЦ “Белене“: Ще вземем най-доброто политическо решение след експертната оценка

Корнелия Нинова: Доган поставя правилна диагноза на болежките на обществото, но предлага грешно лечение
Ще се придържаме към коалиционното споразумение по казуса с новата атомна централа

„Няма да коментирам думите на министър-председателя, ще коментирам нашата позиция и най-вече текста от коалиционното споразумение, на което ние държим.“

Това заяви вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова пред журналисти от кулоарите в Народното събрание, във връзка с АЕЦ “Белене“.

„Ние сме лоялни коалиционни партньори, политически коректни“, каза още тя.

„В споразумението пише, че експертен екип ще оцени възможностите за изграждане на нова ядрена мощност или в Белене, или на площадката в Козлодуй, като прецени икономическите и финансовите параметри, кое е по-добро за България и за българския народ и тогава ще вземем политическото решение“, обясни Нинова, като допълни, че от БСП държат единствено да се спазва коалиционното споразумение.

По думите ѝ напрежението около темата е преувеличено, а диалогът е нормален.

„Това, което според нас би трябвало да се случи, е по-скоро да се свика този експертен състав, всяка партия да даде експерти и те да направят най-доброто предложение за България, което ние след това политически да обсъдим и да вземем като решение“, заяви министър Нинова.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!