Нинова към Герджиков: Защитете България! Няма да Ви пращам SMS!

Нинова към Герджиков: Защитете България! Няма да Ви пращам SMS!
Нинова към Герджиков

Днес, 17 март, въпросът на въпросите е за целостта и суверенитета на България и за сигурността на българския народ. Турция размахва пръст и заплашва цяла Европа. Турски министър призовава да се гласува за ДОСТ. Турски посланик участва в агитация за ДОСТ, а турски кмет иска повече гласове на изборите в България, за да се въведе турският език като официален у нас.

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в Сливен, съобщиха от пресцентъра на БСП. Тя изтъкна, че днес български политици и правителство са неадекватни на тази ситуация. „Борисов призовава да смекчим тона към Турция и прави великото откритие, че Турция не говори на европейски език. Но неговото поведение не е изненада. Турската му връзка ни е ясна още от посещението при Ердоган и от президентските избори, когато ДОСТ призоваваше и в България, и в южната ни съседка, за подкрепа за Цецка Цачева“, коментира Корнелия Нинова.

Председателят на БСП определи като изненада поведението на служебния премиер, който днес заявява, че знае какво се случва и не му харесва. „Щял да вземе мерки, а когато го питат какви, препраща към министър Янев, който обяви, че ще гарантира широко отворено трасе на границата с Турция за желаещите да гласуват в България“, допълни тя.

„Сигурно някой ще ме запита – нали вашият президент ги назначи? На такива хора ще отговоря: когато става дума за България, няма наши и ваши. И аз да го бях назначила – щях да го призова по същия начин. Г-н Герджиков, няма да Ви пращам тайно SMS и след това да се отричам, че съм го направила. Заставам открито пред всички, поемам отговорност за всяка дума и Ви призовавам публично: защитете България, заявете категорично, че няма да допуснете чужда държава да се меси във вътрешните дела на България“, призова председателят на БСП.

Нинова посъветва Герджиков да не спира дотук, а да продължи с действията, както и да прочете „Стратегическа дълбочина“. Там Давутоглу казва, че турците няма да дойдат този път с ятагана, а ще стъпят икономически, верски и политически. „Дайте конкретен знак, че няма да допуснете това. Прекратете концесията за летище „София“ и не давайте този стратегически обект на турски фирми и отменете Постановление 208, с което Борисов задължи българските кметове да настаняват бежанци в общините ни“, препоръча Корнелия Нинова.

Тя отбеляза, че отдавна политическата класа на България не е била поставена пред такъв избор – политическо послушание, мандатно мислене и борба за власт или стратегическа държавност и борба за България. „Ние избираме второто!“- заключи лидерът на БСП.
Източник: СЕГА.БГ

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!