Парламентът прие предложението на БСП за мерки в полза на хората с увреждания

Парламентът прие предложението на БСП за мерки в полза на хората с увреждания
Народното събрание прие предложението на ПГ на „БСП за България“ за промени в Закона за българските лични документи в помощ на хората с увреждания.

Промените, внесени от зам.-председателя на ПГ на левицата Крум Зарков и народния представител Михаил Христов,  касаят срока за валидност на свидетелствата за  управление на МПС на хората с увреждания.

По сега действащото законодателство срокът е ограничен до 5 години.

С промените той се увеличава до 10 години, с цел улеснение на водачите с увреждания.

Процедурата по издаване на свидетелствата на хората с увреждания е изключително сложна – трябва да минат през лекарска комисия ЛКК, а в страната има само 3 транспортни болници с такива комисии – София, Пловдив и Горна Оряховица.

В мотивите си социалистите подчертават, че това силно е затруднявало възможността на хората с увреждания да могат да придобият нужните документи за получаване на свидетелство.

Депутатът от левицата Михаил Христов обясни, че професионалните категории за управление на МПС са почти изцяло ограничени за хора с увреждания.

Той допълни, че следващите мерки, които ще внесе с цел улесняване на хората с увреждания, ще бъдат в посока- по-широк достъп до професионалните категории за управление на МПС за да са по-конкурентоспособни на пазара на труда.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!