Нинова пита Борисов: Кой ви упълномощи еднолично да заявите, че ще платим за самолетите веднага?

Нинова пита Борисов: Кой ви упълномощи еднолично да заявите, че ще платим за самолетите веднага?
Изказване на лидера на БСП Корнелия Нинова

От „БСП за България“ настояваме да поканим в парламента  министър-председателя Бойко Борисов. Днес ще ратифицирате един ключов договор за България, който е сложен от военно-техническа и финансово-икономическа гледна точка.

За военно-техническата експертиза  ще говорят експертите, но вчера министър председателят направи едно скандално изказване-признание. Той каза: „Аз лично настоях да си платим веднага“.  Искаме той да дойде в парламента и да заяви това тук, пред нас, както и да отговаря на въпроси- кой го е упълномощил да поема такива ангажименти. Това може би означава, че американската страна не е искала плащане веднага.

Предстои актуализация на бюджета. Министър-председателят изрече една лъжа вчера- че ще плащаме веднага, защото правителството е събрало пари от контрабанда и борба със сивата икономика. Имам въпрос към премиера – тогава защо се налага парламентът да актуализира бюджета и правителството да взима заем? Очевидно парите не са от борба със сивата икономика и от контрабанда. Мисля, че в най-висока степен, в този момент, отговорността лежи върху премиера след това скандално изказване за еднолично решение- да се плати сделката сега и веднага, накуп. Настояваме той да бъде извикан и да отговаря на въпросите на депутатите от „БСП за България“.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!