Общото между Конфуций и Борисов

Общото между Конфуций и Борисов

Цветан Цветанов подарил на Бойко Борисов статуетка на Конфуций

Цветан Цветанов подарил на Бойко Борисов статуетка на Конфуций за рождения ден. Купил я в Китай, където бил на посещение. В Китай Цветанов се покатерил на Китайската стена. Там, или някъде другаде, той проумял, че древният философ е подходящ подарък за премиера.

Защото Борисов навършвал възраст, свързвана с помъдряването. Затова учителят Кун му прилягал.
Всичко това Цветанов разказа по бТВ. Също и други работи. Предимно за успехите на МВР по времето, когато той командваше ведомството и за неуспехите, откакто не е в него.
И понеже стана дума за Конфуций, нека припомня какво е казал мъдреца: Благородният мъж не очаква да бъде лъган, но когато го излъжат, пръв разбира за това.

По повод побоищата и стрелбата с трупове и ранени в Слънчев бряг, Цветанов заяви, че по негово време Митьо Очите бил под контрол. Тогавашният шеф на БОП в Бургас Милен Димитров си знаел работата и в региона било спокойно. После дошли лошите – Цветлин Йовчев (Пеевски Цветанов се страхува да назове на глас) и компания, и не само разбишкали добрата организация, но и изгонили много свестни професионалисти. Между тях били въпросният Милен Димитров, Валентин Цоновски и Станимир Флоров. Ще допълним Йордан Монов, Пламен Йоцов и др., които наистина си вършеха работата както трябва. Те доведоха до съдебни процеси разследвания, които завършиха с доживотни и други присъди за много тежки престъпления.

С техните имена се свързват разработките „Гранити”, „Наглите”, „Октопод”, „Килърите” и пр. Недосегаеми бандити се оказаха зад решетките. В резултат десетки опитни служители бяха изхвърлени по поръчка на политическата мафия. Всичко това е вярно. Цветан Цветанов проля сълзи за тях по телевизора, но крокодилски сълзи, които отиваха повече за другарска жалейка. Истината е, че в момента Цветанов си говори единствено с Флоров, който му е нещо като съветник, а на останалите не вдига дори телефона.
Цветанов не каза нещо много важно: че и след Цветлин Йовчев политиката по изгонването на професионалисти от МВР продължи. Със страшна сила. Поставената във ведомството Румяна Бъчварова е само фигура, но не и фактор. Пеевски продължи да контролира и назначава в сектор „Сигурност”, а Цветанов, който уж защитава добрите, не си мръдва пръста да спре това безобразие.

Знае го всеки от системата. По този начин много от изпъдените профита се превърнаха в мишени за организираната престъпност. На Цветанов, като председател на Комисията за вътрешен ред и сигурност всичко това му е ясно€ Но не му пука. Дали пък няма да излязат верни слуховете, че Пеевски е осигурил „помилването” на Цветанов от прокуратурата и съда по делата срещу него, в замяна на което Цветанов е обещал да не връща професионалистите, за които уж съжалява…

А не ги връщат, защото ще разследват зулумите на модела #Кой и ще лъснат машинациите на политическата мафия. Нещо като цилиндъра на фокусника: не знаеш дали гълъб или зайче ще излезе. И дали ще е от ДПС, ГЕРБ, БСП, АБВ, РБ… Това е кратката версия на причините все по-малко професионалисти да намират място в МВР. Затова и главният секретар Георги Костов не може да организира едно действие като хората, защото не е арестувал един бандит през живота си. Такова е цялото му обкръжение. Затова не чакайте резултати в борбата с престъпността. Гангстерските стъкновения ще продължат да са „битови инциденти”, етническите сблъсъци – „битови инциденти с криминални елементи”, а терорът срещу възрастните хора по селата – „инциденти с неизвестен извършител”.

Преди седмица публикувахме текст, в който зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов бе сравнен с римския философ и политик Марк Тулий Цицерон. Беше изпробване на чувството за хумор. В смисъл, че не само болести на мозъка могат да са причина за IQ около 70. Българската политика също. Научното съобщение е изпратено до World Psychiatric Association – чакаме отговор.

Днес разбираме, че докато сме търсили „прилики” между Цицерон от Рим и Цветанов от София, депутатът се е катерил по Китайската стена. И не само се катерил, но се и записал, а записът пуснал в мрежата, та всички да му се възхитят. Цецо Покорителят… Да се готвят други стени и върхове.

След завръщането си от Поднебесната империя бившият вътрешен министър спешно се възмути от екшъните с Митьо Очите: „Разбиха БОП-а, затова няма резултати”, рече и отсече Цветанов. Ами като са го разбили – възстановете го! Но Цветанов и компания правят точно обратното: доразбиват и доунищожават, ронейки лицемерно сълзи. Те знаят, че умните и кадърните са опасни. Затова ги държат в изолация. И понеже Цветанов е на разстояние от Конфуций и Цицерон, равно на това от Земята до галактиката MACSO647-JD – някакви си 13 млрд години, подлостта му се удава лесно. Прави се на загрижен за сигурността и хората, а всъщност ги е зарязал. На лъжеца не вярваме дори тогава, когато говори истината, казва Цицерон.

Има много интересно иследване в тази посока на британеца Стивън Люин за Пинокио. Ученият от университета в Лестър изчислил, че дървеното човече е могло да излъже само 13 пъти. Причината: носът му ще порастне толкова, че ще натежи и ще счупи врата на Пинокио. Хрюс и край. Изводът: продължителните лъжи водят до фатални последици. Затова и симпатичният герой на Карло Колоди в цялата книга излъгва само три пъти.

Пита се колко ще издържи вратът на Цветанов?

Автор: Борис Петков
Източник:frognews.bg

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!