Песков: Атентатите в Истанбул са резултат от игнорирането на Русия

Песков: Атентатите в Истанбул са резултат от игнорирането на Русия

Атентатите на истанбулското летище може да са резултат от игнорирането от страна на Турция на сигналите, подавани от Москва, каза говорителят на президента Дмитрий Песков на брифинг в сряда (6 юли)

„През последните няколко години руската страна по различни служебни канали, в това число и на спецслужбите, информираше нашите турски и европейски колеги, че лица, заподозрени във връзки с тероризма, търсят убежище в Турция и редица други европейски държави“, заяви Песков, цитиран от ТАСС.
„В повечето случаи подобни сигнали от руска страна не са получили необходимото внимание или някаква реакция от нашите колеги. За наше съжаление тези атаки (в Истанбул) може да са последица от това игнориране“, подчерта говорителят на руския президент.

Песков припомни, че Русия винаги е била за максимално активно сътрудничество в областта на тероризма. „Заплахата е обща и никоя страна поотделно не може да се пребори с тероризма“, заяви той.
Източник: bg.rbth.com/

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!