В Пловдив се открива изложението за отбранителна техника „Хемус 2016“

В Пловдив се открива изложението за отбранителна техника "Хемус 2016"

12-ото издание на Международното изложение за отбранителна техника „Хемус 2016“ ще се проведе в периода 25-28 май в Международния панаир – Пловдив. „Хемус 2016 – отбрана, антитероризъм и сигурност“ ще стартира на 25 май 2016 г. с пресконференция и церемония по откриване в Конгресния център на Международния панаир, предаде БГНЕС.

Изложбата за отбранителна техника се организира от Фондация „Хемус-95“ под патронажа на Министерството на отбраната и на Министерството на икономиката, с партньорството на Сдружението на българската отбранителна индустрия и Международния панаир – Пловдив. Участие в нея ще вземат над 60 международни и български организации от отбранителната индустрия. Сред тях има представители на Австрия, Германия, Израел, Полша, Турция, Франция, Холандия, Швейцария, Швеция и др. За първи път в изложението участват и представители от Китай.

Сред изложителите на „Хемус 2016“ ще бъдат представени структурите на Министерството на отбраната на Република България, както и на Министерството на националната отбрана на Република Полша.
Акценти в изложбата са търговската част на изложението, научно-техническата част и образованието в областта на сигурността и отбраната. По време на „Хемус 2016“ ще бъдат презентирани висшите военни училища, както и техническите университети във Варна и София.

В рамките на Международното изложение за отбранителна техника за първи път Министерство на отбраната ще бъде домакин на заседание на Комитета на Партньорството за бойни припаси (ASPC), част от Агенцията на НАТО за поддръжка (NSPA). В сесията ще се включат представители както на Агенцията, така и на 18 страни-членки на Комитета.

В периода на провеждане на експозицията Институтът по отбрана „Проф. Цветан Лазаров“, като съорганизатор в съпътстващи мероприятия на „Хемус 2016“, ще осъществи Осмата международна научна конференция на тема „Научните изследвания – ключов фактор за придобиване на нови отбранителни способности“. Научната конференция ще се проведе на 26 май в Конгресния център на Международния панаир.

В програмата на 12-ото издание на Международното изложение за отбранителна техника по традиция са включени още статичен показ на съществуващи и придобити нови образци техника, въоръжение и оборудване във формированията от Българската армия, демонстрационни стрелби и динамичен показ за демонстриране на способности за съвместни действия на формирования от въоръжените сили при провеждане на специални операции. Експонатите за статичния показ ще бъдат изложени в обособени центрове пред и в Панаирна палата №3.

Демонстрационните стрелби ще се състоят на 27 май на Централен артилерийски технически изпитателен полигон „Змейово“. Динамичният показ ще се проведе в Пловдив, в основната зона на река Марица и на южния бряг на реката (булевард „Марица“), южно от Международния панаир – Пловдив.
Източник: epicenter.bg/

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!