Нинова: Да бъдем горди с българския принос в световната цивилизация

Нинова: Да бъдем горди с българския принос в световната цивилизация

Лидерът на БСП Нинова  и десетки социалисти се включиха с шествието по случай 24 май

Лидерът на БСП и председател на ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Корнелия Нинова се включи в празничното шествие по случай Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост – 24 май. То тръгна от пред Президентството и завърши с тържествена церемония пред Националната  библиотека „Св. Св. Кирил и Методий”. Там председателят на БСП , заедно с представители на левицата , отдадоха почит пред делото на Светите братя и поставиха венци и цветя пред паметника на Кирил и Методий.

Нинова се обърна към всички по случай светлия празник с думите :

„Честит празник, българи! Бъдете горди с нашия принос в световната цивилизация. Поклон пред светите братя Кирил и Методий. Скъпи учители, дейци на науката, културата и духовността, приемете нашата признателност за труда ви. Имате подкрепата ни за мисията да будите и просвещавате. Във вашите ръце е бъдещето. Мили деца, четете книжки, бъдете любознателни и уважавайте своите учители. Да ни е честит най-светлият празник!”

Участие в митинга от страна на БСП взеха и председателят на БСП-София Калоян Паргов, зам.-председателят на ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Румен Гечев, народните представители Янаки Стоилов и Георги Свиленски, както и множество членове и симпатизанти на партията.
Източник: bsp.bg/

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!