Ужас! Главорези на „Ислямска държава“ колят наред във Фалуджа и Ракка (Видео)

Ужас! Главорези на "Ислямска държава" колят наред във Фалуджа и Ракка (Видео)

Ескадрони на смъртта на „Ислямска държава“ вилнеят по улиците на иракския град Фалуджа, съобщава британското издание The Independent. Всеки, който се опита да напусне града или да развее бяло знаме по време на щурма на правителствените войски, рискува да бъде моментално ликвидиран от терористите.

Наказателните отряди бяха пуснати по улиците на Фаллуджа, след като иракските власти обявиха, че правителствените сили започват операция за освобождаването на града. Армейското командване призова мирните жители или да напуснат града, или да развеят бели флагове над домовете си, за да не попаднат под ударите на войските.

Град Фалуджа се намира в западната провинция Анбар и е под контрола на ислямистите от 2014 г. Вече стана известно, че терористите са екзекутирали няколко души за опит да напуснат града.

Подобни мерки ислямистите са предприели и в сирийския град Ракка, който са провъзгласили за своя столица. По-рано днес бе съобщено, че кюрдското опълчение в Сирия е започнало офанзива срещу Ракка.

В мрежата бяха публикувани и първите кадри от настъплението. В града се водят боеве, кюрдски опълченци активно обстрелват позиции на терористите. Няколко от тях вече са взети в плен.
Източник: epicenter.bg/

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!