Предизборен саботаж в Южна Африка

Предизборен саботаж в Южна Африка
В Българският клуб в Южна Африка е позиционирана секцията за гласуване на българите в Южна Африка !

Инцидентът е следният – в секцията има изпратени 100 бюлетини, който свършват още на обяд и над 100 правоимащи на глас остават зачеркнати от Българското правителство и хората се обиждат и си тръгват кой от къде е!

На някой от тях им предстои да пътуват по над 300 километра по африканските пътища да се приберат ! В крайна сметка има създадена подписка, която ще бъде изпратена в България!

От ЦИК им позволяват да си принтират нови бюлетини, но вече над 50% от хората са си тръгнали обидени, обади ни се наш приятел да ни разкаже от Юханесбург ! Секцията наречена „МИГРАНТ” в българският клуб, там където се събират Българите и имат изградена общност там !

В Българският клуб където Българското съсловие си е направило общност, където имат неделно училище и се събират Българите, там където празнуват рождени дни и празници, там точно, там нямаха право да дадат своят вот ! Кой е виновен ?

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!