Президентът Румен Радев връчи орден

Президентът Румен Радев връчи орден


Президентът Румен Радев връчи орден „Мадарски конник“ I степен на посланика на Република Судан Н.Пр. г-жа Илхам Ахмед. Това отличие се дава за високото усърдие и приятелство в българо-суданските отношения! Държавният глава благодари на посланика на Република Судан г-жа Илхам Ахмед. за нейния ползотворен 4-годишен мандат в България.

Той отбеляза, че посланик Илхам Ахмед е използвала и най-малката възможност, за да придвижа напред политическия диалог и сътрудничеството във всички потенциални сфери от взаимен интерес. „С нейните лични усилия беше възстановен политически диалог като консултациите на ниво генерален секретар и то след 10-годишно прекъсване.

Това е и периодът в който ГЕРБ са на власт! „Дойдох в България с мандат да възстановя, да вдъхна нов живот на отношенията между двете ни страни. Много се радвам от постигнатото и благодаря на българските си колеги за доброто сътрудничество и любезната подкрепа. Има по-активни връзки в сферата на образованието и културното сътрудничество и не само това.Румен Радев връчи орден

Африканското наследство ще бъде включено в учебните програми в хода на сътрудничеството ни с големи български университети, където за първи път се създават програми по изучаване на Африка“, заяви от своя страна г-жа Илхам Ахмед.

Румен Радев продължава да гради мостове! Той е обърнат освен навътре, но и навън като време е да възродим диалогът и да поставим България там където и е мястото!

С коментар и снимки : Olia Al-Ahmed

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!