Рогозин: Подводниците „Борей“ могат да преодолеят всяка система за ПРО

Рогозин: Подводниците „Борей“ могат да преодолеят всяка система за ПРО

Подводниците „Борей“  с помощта на ракетното си въоръжение могат да „преодолеят“ всяка система за ПРО, съобщи вицепремиерът на РФ Дмитрий Рогозин в интервю към филма „Царете на океаните“, излъчването на който се състоя в ефира на „Първи канал“ в неделя (31 юли) по повод Деня на ВМФ, предаде РИА „Новости“

Подводните кръстосвачи със стратегическо предназначение от проекта 955 „Борей“ са въоръжени с междуконтиненталнибалистични ракети „Булава“.

„Тези ракети са достоен отговор на всяка система за ПРО, където и да е разположена тя. В който и да е океан ако се опитат да ни покрият, „Борей“ ще преодолее тази отбрана“, каза Рогозин.

Генералният директор на ЦКБ „Рубин“, разработил проекта „Борей“ Игор Вилнит също така отбеляза ненадмината й ударна мощ.

„Дори и един кораб може да се задейства по такъв начин, че всичко ще бъде решено. Такава е бойната й мощ“, подчерта той в интервю към филма.
Източник: bg.rbth.com/

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!