Сергей Лавров почерпи журналистите в Женева с пица и водка

Сергей Лавров почерпи журналистите в Женева с пица и водка

Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров почерпи журналистите в Женева, които чакаха над 14 часа да приключат преговорите му с държавния секретар на САЩ Джон Кери за Сирия.

От името на американската страна Лавров занесе пици, а от руската – водка, съобщават световните агенции.

По време на една от паузите Лавров изнесе на журналистите шест големи пици със сирене и уточни, че те са от американската делегация. Те посрещнаха подаръка с аплодисменти, а един от тях на шега попита: „А къде е водката?“

След десет минути дипломат №1 на Русия се върна с торбичка, в която имаше две бутилки водка. Той попита: „Кой искаше водка?“ и предаде бутилките, като добави, че те са от руската делегация.

Преговорите на двете делегации на САЩ и Русия започнаха вчера и завършиха много след полунощ днес. Докато чакаха финалната пресконференция, журналистите започнаха да пускат в Туитър шеговити съобщения, че се намират под „хотелски арест“.
Източник: epicenter.bg/

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!