Станишев: ПЕС няма да толерира изнудване от Турция

Станишев: ПЕС няма да толерира изнудване от Турция

Европейски социалисти няма да толерират изнудване от страна на Турция ​за ​либерализирането на виз​ите

„Трябва да припомним на Турция, че процесът на преговори за либерализиране на визовия режим за турските граждани зависи от положителното развитие в областта на защита​та на​ правата на човека, ​на ​гражданските и политическите права в ​страната​.

Очакването, че ще дадем на Турция карт бланш в замяна на ангажимента за разселването на бежанци от Гърция е ​несъстоятелно“​,​ заяви президентът на ПЕС Сергей Станишев.
Думите му са по повод изявлението на президент​а​ Ердоган, че ако не бъде гарантирана либерализация на визовия режим, страната няма да изпълни необходимите изисквания​,​ заложени в споразумението ЕС – Турция.

С​оциалистите са убеден​и​, че ЕС не ​може​ да ​толерира​ изнудване​ от​ страна на​ Турция и трябва да заеме твърда ​позиция​ в продължаващите преговори.

„Партията на европейските социалисти остава ангажиран​а​ с процеса на преговори в името на турската демокрация и на турските граждани.
Турция трябва да препотвърди ангажиментите си или ще застраши ​​споразумението от 18 март“, допълни Станишев.

Източник: dnes.dir.bg/
Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!