Стартира обсъждането на Визия за България на БСП

Стартира обсъждането на Визия за България на БСП
Славчо Велков: Когато има правилно поставени параметри и посоки, могат да се очакват и истински добри резултати

„Визия за България“ не предлага алтернатива на управлението, а на системата на прехода, която наистина убива“. С тези думи народният представител от ПГ на „БСП за България“ Славчо Велков стартира общественото обсъждане на „Визия за България”  във Велинград.

Той призова хората, които взимат участие в дискусиите, да бъдат  активни, будни, критични и аналитични, за да има полезност. Велков подчерта, че очаква да постъпят много градивни предложения, които да допълнят визията.

„Националната сигурност е във всички части на живота – образование, култура, здравеопазване, социална политика, икономика. Когато има правилно поставени параметри и посоки, могат да се очакват и истински добри резултати“, коментира той.

Надя Клисурска: България да тръгне с нова перспектива на развитие

„Тревожните цифри, които показват, че всяка година България  се топи с 50 хил души, ниската раждаемост, високата смъртност, диспропорциите между доходите на хората и начинът им на живот, трябва да стреснат управляващи и всички нас, и да намерим начин- България да тръгне с нова перспекива на развитие“. Това заяви пред събралите се народният представител Надя Клисурска.

По думите й това ще стане през данъчно законодателство, стимулиране на бизнеса и най-важните сектори- образование, здравеопазване, които са грижа на държавата. „Трябва да се даде право на всеки български гржаданин да има достъп до тях във всяка точка на България, с еднакво качество“, категорична бе тя.

По време на дискусията,  представянето на визията в различните сфери направиха народните представители Теодора Халачева – политиките за младите хора, Виолета Желева – социалната сфера, Донка Симеонова и Веска Ненчева – образованието. В разговора  участваха щирок кръг представители на НПО /Изпълнителен комитет на „Да поработим за Велинград”/ ,

Сдружение „Бъдеще за Велинград”, лекари, учители, инженери, юристи, представители на агро и хотелиерския бизнес, пенсионери, хора с увреждания, младежи, общинската структура на запасните офицери, симпатизанти и избиратели от област Пазарджик.  В продължилата около 3 часа дискусия бяха зададени въпроси и изказани мнения от десетки граждани, които са събрани и ще бъдат отчетени при допълването на визията на БСП.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!