Христо Проданов: Предсрочните избори ще бъдат тази година и ще ги спечелим

Христо Проданов: Предсрочните избори ще бъдат тази година и ще ги спечелим
Недопустимо е да бяхме замълчали за аферата \“Ало, Банов съм\“

„В последните години живеем в перманентен скандал – излизаме от един и влизаме в друг“, това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Христо Проданов  пред БНР. „Не опозицията вкарва държавата в тези скандали, а самите управляващи, на базата на корупционните схеми, които управляват държавата, довеждат до този сценарий, в който се намираме“, допълни той.

„Аферата „Ало, Банов съм“ беше в следствие на това, че опозицията беше сезирана – целим да излезе наяве това, за което сме сезирани. Недопустимо е да бяхме замълчали по този въпрос, защото така бихме се превърнали в съучастници на случващото се в държавата“, коментира народният представител. Той обясни, че хората, в отчаянието си и от липса на доверие към институциите, се обръщат към опозицията.

„От две години говорим за смяна на модела, по който се управлява България. Не е допустимо министърът, представителят на първия ешалон, да не е компетентен и да допуска да бъде рекетиран от втория ешалон, както той самият казва. Какъв министър си, и имаш ли претенции да управляваш цял сектор в държавата, след като не можеш да се справиш с един чиновник, който четири години те е рекетирал? Това не е сериозно за нас“, категоричен бе Проданов.

„Предсрочните парламентарни избори ще бъдат тази година и ще ги спечелим. Основната ни задача, която трябва да си поставим след това, е да се направи основен преглед на администрацията и в нея да останат хората, които са компетентни и от които държавата може да има полза“, коментира Проданов. По думите му едно от основните престъпления на ГЕРБ е партизирането както на държавната, така и на общинската администрация.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!