Борислав Гуцанов: БСП направи много добро представяне на местните избори

Borislav-Gucanov bulpress
“БСП направи едно много добро представяне на местните изборите. Ще говоря само с математика.

На първи тур ГЕРБ безспорно са първи със 72 кмета. БСП обаче печелим 44 кмета. ДПС – 32 кмета, по един имат ПП-ДБ и “Възраждане”.

И БСП отиваме на 45 балотажа.” Това заяви организационният секретар на БСП Борислав Гуцанов в предаването “Още от деня” на БНТ.

“БСП бяхме тези, които искахме да има машини, но след проведените няколко на брой избори, изтеклите записи в публичното пространство и хилядите съмнения, които излязоха, няма как да вярваме на машинния вот.”, обясни той.

По неговите думи, в Европа няма друга държава, която гласува на машини, освен Естония, а в Германия и Франция е имало опити това да се направи, но след доклади на техни служби, са се отказали. И припомни, че Народното събрание е взело решение да има специализирана комисия, която да установи има ли манипулации с машинния вот.

“Миналата неделя се проведоха 265 избора, защото във всяка община те са различни и не изключвам някъде да има нарушения, които да се преминали границата на разумното. Но дали МВР си свърши работа? Защото на колко места се знае кой купува гласове и дали има задържани за това – няма такива. Същите неща се случват и когато се гласува с машини”, коментира Гуцанов.

“Борисов на три пъти си смени своето мнение за тези 4 седмици. В началото говореше, че това управление трябва да остане.

След това – че има напрежение в некоалицията. Докато не се стигна до сега, когато обяви, че ще свиква Националния съвет на ГЕРБ да вземат решение да остават ли в сглобката. Така че трябва него да питате кога е меродавно неговото мнение. Но на БСП мнението е – когато и това правителство на Денков да си тръгне, винаги е закъсняло”, каза още Борислав Гуцанов.

“Съжалявам, че не мина вота на недоверие за енергетика, защото и вчера видяхме – цената на газа се вдигна с 36%. Това се дължи на безумните действия на този кабинет”, добави той.

Според него, решението на Министерски съвет за бойните машини “Страйкър” граничи с националното предателство.

“Народното събрание е взело решение за 1,1 млрд. за тази техника, а правителството одобрява за 2,4 млрд. Кой им дава това право да не се съобразят с решенията на парламента?”, възмути се Гуцанов.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!