Анжел Вагенщайн получава наградата “Георги Кирков – Майстора”

Анжел Вагенщайн получава наградата “Георги Кирков – Майстора”

Големият наш сценарист, писател, публицист антифашист Анжел Вагенщайн получава наградата на НС на БСП за политическа журналистика и публицистика „Георги Кирков – Майстора“ за 2017 г.

Тази година е и юбилейна – на 15 август се навършват 150 години от рождението на основателя на социалистическия печат Георги Кирков.

Анжел Вагенщайн бе номиниран от в. „Дума“ и е отличен с решение на специалната комисия за наградата, утвърдено от Иизпълнителното бюро (ИБ) на БСП.

Творецът се награждава за неговата цялостна обществено-политическа и антифашистка дейност, за огромното му творчество на филмов сценарист, писател, есеист, за публичните му изяви от трибуната на НС, за цялото му творчество, белязано с неотклонна преданост към левите идеи и социалните ценности, заредени с категорично пристрастие към горещите теми на деня и към поуките на историята.

Наградата му се присъжда и във връзка с предстоящото навършване на 95 години, от които 76 той е член на БКП/БСП. Другите номинирани бяха Адриан Димитров, Елена Йончева, Живодар Душков, Иван Гранитски и Петър Волгин.

ИБ на БСП утвърди и предложението на комисията досегашната студентска стипендия на името на основателя на „Дума“ Стефан Продев във връзка с отбелязването на 90-годишнината от рождението му да се преобразува в награда за млад журналист и публицист до 35 години.

ИБ на БСП прие предложението на комисията по наградите да се активизират контактите с художествената и научната интелигенция и да бъдат учредени награди на НС на БСП и на парламентарната група на БСП съвместно с творческите съюзи за стимулиране на изявени представители на науката и културата.
Източник: Съюз на българските журналисти

Ние от bulpress.info изказваме нашите най-искренни поздрави на победителят в конкурса както и на всички участници в него и по-специално към Адриан Димитров, който е главен редактор на bulpress.info, благодарим за признанието!
Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!