Аржентина спира безплатното излъчване на Russia Today, Русия пък вноса на аржентинско месо

Аржентина спира безплатното излъчване на Russia Today, Русия пък вноса на аржентинско месо

Аржентина спира излъчването на ТВ канала Russia Today

Решението е взето от управлението за радио и телевизионно излъчване на Аржентина и влиза в сила след 60 дни. Спира се излъчването на RT в рамките на безплатната държавна телевизионна мрежа, пише БГНЕС.В рамките на кабелната телевизия Russia Today ще продължи излъчването, се посочва в съобщението.

Стартът за 24-часовото предаване на RT на испански език в аржентинската държавна ТВ мрежа бе даден през 2014 г. от президентите на двете страни Владимир Путин и Кристина Кирхнер.

През миналата година за президент на Аржентина бе избран кандидатът на дясната опозиция Маурисио Макри. Решението бе посрещнато от гневни реакции от страна на руски представители като най-категоричната е на ръководителя на комитета по външните работи на Държавната Дума Алексей Пушков.

Според него то е политически модтивирано и е следствие от прозападното преориентиране на новия президент. Като отговор Пушков препоръча Русия да спре вноса на аржентинско месо.

Източник: blitz.bg/

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!