БСП организира благотворителен театър в помощ за очна операция на дете и Кюстендилската болница

БСП организира благотворителен театър в помощ за очна операция на дете и Кюстендилската болница
Парламентарната група  на „БСП за България“ помогна на младите актьори от Кюстендил от „Арт студио трупа“ да дефилират в „Нов театър“ в НДК.

На спектакъла „Наследникът“ присъства  лидерът на левицата Корнелия Нинова. Средствата от постановката ще бъдат дарени на малката Стефания Йовева от Кюстендил, която се нуждае от спешна операция на очите, както и на Клиниката по неонатология в града.

Народният представител Иван Ченчев прочете поздравително писмо от актьора и депутат от левицата проф. Стефан Данаилов. „С радост научих, че сте инициатори на проект, с който да популяризирате театъра и сценичните изкуства сред своите съграждани, с характерния възторг на младия ви дух.

Желанието ви да промените отношението им към заобикалящата ви действителност ме кара да вярвам, че очите на младото българско поколение не са лишени от стремеж към съвършенство“, пише професорът.

„Талантът е искра, с която обикновено човек запазва себе си, осветявайки със собствения си пожар пътя на другите. Пазете тази искра и я раздавайте безкористно в името на доброто и истината за нещата, които ни заобикалят“- завършва посланието си към младите актьори Стефан Данаилов.

Младежите благодариха на лидера на БСП Корнелия Нинова и на парламентарната група на левицата за помощта да реализират спектакъла в НДК. Нинова ги поздрави за благородната кауза да помагат на болни деца.

Младите актьори са носители на Гранд При на Международния театрален фестивал „Приятели на България“ от Албена тази година и Първа награда за авторска драматургия с режисьор и сценарист – Станислава Ризова, която бе и автор на спектакъла.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!