БСП против повишаването на цената на природния газ

БСП против повишаването на цената на природния газ
ДЕКЛАРАЦИЯ НА НАЦИОНАЛНИЯ СЪВЕТ

НА БЪЛГАРСКАТА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ

Комисията за енергийно и водно регулиране шоково ще повиши цената на природния газ за второто полугодие на 2017 год. Това като лавина ще повлече след себе си цените на всички важни за оцеляването на българите стоки и услуги. Доходите на хората не са се увеличили с процента на увеличението на газа и стоките и услугите. Това ще увеличи бедността.

Две поредни тримесечия Регулаторът изкуствено задържаше цената на природния газ, осигурявайки фалшива представа за устойчиво развитие на страната. Сега това се връща с увеличението от близо 30 % на цената на природния газ.

Това не се прави на пазарен принцип.

Проблемите в енергетиката се задълбочават – след тежкото задлъжняване на държавните фирми в електроенергийния сектор, очевидно техническите фалити застигнаха и газовия сектор.

Българската социалистическа партия категорично се противопоставя на непазарното повишаване на цената на природния газ. Призоваваме КЕВР да преразгледа това си решение. Настояваме за персонално поемане на отговорност от всички виновни за тази ситуация – бившият министър на енергетиката Теменужка Петкова, изпълнителният директор на БЕХ и бивш изпълнителен директор на Булгаргаз Петьо Иванов, както и служебният министър на енергетиката и също бивш изпълнителен директор на Булгаргаз Николай Павлов.
Източник: bsp.bg

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!