Румен Радев спаси България от нашествието на бежанци! Ето какво прие служебното правителство на извънредното си заседание

Румен Радев спаси България от нашествието на бежанци! Ето какво прие служебното правителство на извънредното си заседание
Министерският съвет се събра на извънредно заседание днес и отмени Постановление № 208, което се отнася за интеграцията на бежанците.

Мотивите за отмяна на наредбата са, че тя е била нормативно неработеща и е имало много пропуски в нея, свързани с критериите, на които трябва да отговарят бежанците, получили статут за интегриране, съобщава bTV.

Вече има сформирана работна група от експерти на МВР и социалното министерство. Те се ангажираха до 7 април да има проект на нова наредба, която да бъде внесена в МС за гласуване.

Всичко това е съгласувано с президента Румен Радев.

Идеята за отмяна на Постановление 208 беше част от предизборната кампания на социалистите, както и залегна в кампанията на президента Румен Радев.

Съгласно наредбата нашата страна е поела ангажимент към ЕС след като български общини подадат заявление и готовност за интеграция на бежанци, т.е. готовност да им осигурят жилище, образование за децата, детски градини, както и намиране на работа на мигрантите, получили статут, тези общини да получат финансиране от Европа.

Към днешна дата обаче нито една община не е дала изявление и готовност да приеме такива мигранти.

Днес стана ясно също така, че правителството е задействало друг механизъм по поет ангажимент с ЕС, а именно 50 бежанци от Турция до края на годината да пристигнат у нас.
Източник: sosnovini.bg

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!