Деница Златева: Готови сме да спечелим Европейските избори

Деница Златева: Готови сме да спечелим Европейските избори
Имаме подготвени хора, но по-важни са политиките, които ще отстояваме

„Националният съвет ще реши как ще нареди листата за Евроизборите. Това е органът, който в средата на март ще обяви и водача ни. Ние сме партия, която спазва процедурите“, това заяви зам.-председателят на БСП Деница Златева  в сутрешния блок на БТВ. Тя допълни, че очаква листата на БСП да бъде силна. „Имаме подготвени хора – можещи и умеещи, а в събота приехме и прездизборната ни платформа за участие в изборите. Лицата са важни, но много по-важни са политиките, които ще отстояваме в следващия европарламент“, коментира Златева. По думите ѝ БСП е много по-силна и с по-голямо доверие от преди. „Ние говорихме за политики, а ГЕРБ говориха за сини и червени лампи на техния партиен форум“, заяви зам.-председателят на БСП. „Готови сме да спечелим Европейските избори. БСП е демократична партия и винаги сме имали различни мнения, но в такива ситуации сме единни“, коментира Златева.

„Обвиненията към Елена Йончева нито ще я сплашат, нито ще поставят БСП в ъгъла. Над 2000 човека приехме декларация в нейна подкрепа, парламентарната група застана зад нея, обществото също стои зад нея. Ясно заявихме, че този процес е по-скоро политически, отколкото юридически“, това заяви Златева по повод обвиненията срещу Елена Йончева.  Тя каза още, че утре Йончева ще изнесе факти по повод корупционни практики.

По повод поведението на управляващите напоследък, Златева поясни: „През последните 10 години действителността е такава – депутатите се явяват като продължение на волята на премиера. Голяма част от законите се внасят по волята на премиера, или се отхвърлят по негова воля. В рамките на 10-годишния си мандат, можем да преброим на пръсти колко пъти г-н Борисов е присъствал на парламентарен контрол“.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!